söndag 5 maj 2013

Nässlor

 
 Nässlor eller brännässla som den heter, tycker man ju är ett ogräs, och det är det väl också.Men den kan ju användas till väldigt mycket.Som medicinalväxt ,spånadsväxt,Man kan krydda snaps med den och smaksätta glass och bakverk med den.Och man kan göra nässelsoppa av dom första späda skotten som kommer nu på våren.Det är en riktig delikatess!


 
Man ska bara tänka på att ha handskar på sig för den heter ju inte brännässla för inte.Fast den är så späd och precis kommit upp ur jorden så bränns den rejält ändå.Något annat att tänka på är ju att inte plocka invid vägar med tanke på avgaser.Och inte hellre plocka där många rastar sina hundar.Om man inte vill ha en pikant smak på soppan förstås:)
Så här blir det färdiga resultatet. Med hemvärpta ägghalvor i och gräslök.Rostat bröd och en god öl så är det en riktig delikatess och en riktig vårmiddag.Bon apetit:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar