onsdag 10 april 2013

Snickeri snickera

Det börjar bli en hel del utrustning till bi odlingen som jag tillverkat själv nu. Det är både roligt att själv tillverka det. Och sen tycker jag att det känns mer genuint med trä bikupor än dom färdiga av plast.Beror förstås på hur många man ska ha.Ska man ha flera hundra känns det ju nog enahanda att stå och tillverka så många.Det nyaste jag gjort nu är bi tömmarbottnar.Det blir att man gör lite då och då.Nästa projekt är att göra en trågkupa med mycket snickar glädje på,att ha som en prydnad i trädgården.Tanken är att i denna lokalen som bikuporna står nu, ska det bli ett slungrum med tiden.Blir säkert bra tror jag.Men jag skyndar långsamt och lär mig hela tiden.
I växthuset växer det så det knakar. det börjar bli pyttesmå gurkor redan. Och det är blommor i tomaterna.Sallad och dill kan man redan börja att plocka av.Det är så mysigt att komma in där och pyssla lite då och då. Också luktar det ju så gott också av växter och jord.
Utanför växthuset börjar det också att blomma hittade denna idag.Är roligt nu när det äntligen börjar komma fram lite vårlökar som blommar. Bina är ute och flyger ganska mycket nu, trodde dom skulle hittat hit, men det har dom inte gjort ännu.Men igår hade dom hittat in i hönshuset,ganska många också.Men på kvällen när jag tittade så hade dom hittat ut igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar