torsdag 21 februari 2013

Sol härliga sol

Solen har ju den inverkan, iallafall på mig att man blir mycket piggare och får en helt annan lust att ta tag i saker och ting än när det är gråmulet. Och idag har det varit SOL. Och då börjar det ju att klia extra mycket i dom gröna fingrarna att få börja att odla.Tur att man har växthus då som man kan börja att förodla i. Jag brukar bygga ett rum i växthuset med bubbelplast och så har jag en värme fläkt där som håller värmen om natten.Men brukar även sätta in en vattentunna med 100 l vatten i som ackumulerar värmen som är på dagen i växthuset och avger den på natten.
Jag har även lagt potatis till groning.Och det är ju också ett vårtecken.Det vattnas ju redan i munnen när man tänker på ny potatis med en klick smör på.Denna sorten heter Amadin och är en fransk sort.Odlade den förra året och det var den godaste potatis som jag smakat! Har även tänkt att odla Sparrispotatis,Mandelpotatis,Maries bard, och Axtrix.Som syns på bilden så var det 22 grader varmt i växthuset!

1 kommentar:

  1. Hej Tommy!
    Trevlig blogg du har, helt i min smak :)
    Ang förgroning av potatisen, har för mig potatis skall förgros ljust men svalt. Så att det bara växer ut små grönlila "ögon". Har man långa ljusa spröt så blir resultatet sämre.
    Kör hårt
    //Nils

    SvaraRadera