
Välkommen till Honungs Skafferiet.Jag är en natur och djurälskande man boendes på en liten gård på landet i Skåne.Som nybliven biodlare så har jag tänkt att främst skriva om bi och biodling.Men även lite om livet på gården med djur och grönsaksodling.Har ett stort natur och trädgårdsintresse.Biodlingen har jag precis börjat med.Men det är väldigt intressant och min tanke är att det ska utvecklas till en bisyssla.Jag är utbildad snickare och har en egen liten snickeriverkstad hemma på gården.
måndag 13 april 2015
Första sparrisen tittat upp
lika roligt varje år när man hittar den första sparrisen som tittar upp. Extra roligt är det för jag har själv sått sparrisen som frön och sen planterat ut den . Ska ju vara en speciell sparrisbädd som man förbereder. Och sen är det att vänta och vänta i ca 4 år innan det går att skörda någon sparris. Men om man gjort allting rätt och sparrisen trivs så kan man skörda sparris varje år fram till midsommar i ca 15 år . I år har jag sått ny sparris i en sålåda i växthuset. Och den har faktiskt kommit upp den också men den är som små sytrådar ännu. Det är ju bara så gott med sparris ! Speciellt när den är ny skördad och bara koka någon minut och sen äta med smör och lite riven parmesanost. Mums så gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar