Nu är höstrapsen som blev sådd förra hösten skördad. Den var väldigt vacker och titta på när den blommande och så luktade det ju så gott! Honung tyckte jag det luktade. Bina hade också glädje av den, dom flög som små fraktplan med nektar och pollen fram och tillbaka till bikupan. Till glädje för biodlaren:) Det blev ca 150 kg honung totalt på raps och maskros och lite kastanj. Blev en god honung som är bredbar. Sen blev det ju rapsfrö också som kommer att förädlas till rapsolja mm.
Välkommen till Honungs Skafferiet.Jag är en natur och djurälskande man boendes på en liten gård på landet i Skåne.Som nybliven biodlare så har jag tänkt att främst skriva om bi och biodling.Men även lite om livet på gården med djur och grönsaksodling.Har ett stort natur och trädgårdsintresse.Biodlingen har jag precis börjat med.Men det är väldigt intressant och min tanke är att det ska utvecklas till en bisyssla.Jag är utbildad snickare och har en egen liten snickeriverkstad hemma på gården.
söndag 27 juli 2014
söndag 6 juli 2014
Hallands Väderö
Igår var det utflykt och besök på Hallands Väderö. Med biodlar föreningen som jag är medlem i. På Hallands Väderö bedriver man drottning odling med "gula bin" eller ligusta som bi rasen heter. Det har bedrivits drottning odling där sen 1964. Grejen med att bedriva drottning odling på en ö är ju att inga främmande drönare flyger dit. Det fanns 4 bikupor där huvud uppgiften var att ta fram drönare . Och just dom bina var ju speciellt utvalda med bra egenskaper . Dom var väldigt snälla ! En egenskap som man avlade på. Drottningarna stannade på ön i ca 2 veckor till man såg att dom var ägg läggande . En mycket trevlig utflykt och lärorik. Och en väldigt vacker plats!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)